Bølgen

Følger strømmen rundt

Derfor er ventilation vigtigt på autoværkstedet

Der kan være mange fare forbundet, når man er automekaniker på et stort eller lille værksted. Det er vigtigt, der er de helt rigtige forhold, hvis de ansatte skal sikres deres sundhed – og det skal de jo.

Udstødningsgasser

Vi ved allerede godt at det, der kommer ud af udstødningen på en bil, er giftigt. Det er bare ikke så ofte, vi bliver så udsat for denne gift, fordi vi ikke kommer tæt nok på det og fordi, vi oftest bliver udsat for det, når vi er udenfor og derfor i åbne omgivelser. Sådan er det bare ikke, når man arbejder på et autoværksted. Her kan udstødningsgasser florere i et indeklima og have en negativ påvirkning på de ansattes helbred.

Det gør ikke nødvendigvis ondt at blive udsat for giftig udstødning, hvorfor det også kan være sværere at opdage, især hvis det sker via en påvirkning, der strækker sig over en længere periode. De typiske symptomer på forgiftning er svimmelhed, ondt i hovedet, og i nogle tilfælde også åndenødsbesvær. Man kan også helt smertefrit dø af det, hvis forgiftningen sker, mens man sover. Således kan man døse hen og efterhånden miste bevidsthed.

Andre giftige dampe

Men det er ikke kun udstødning, der er en farlig faktor, når det kommer til giftig luft. En mekaniker arbejder med mange forskellige midler, der også kan have en negativ indvirkning på helbredet. Det kan f.eks. være, at en bil skal rustbeskyttes – ja, det er faktisk en meget almindelig procedure, og her kan dampen fra rustbeskyttelsen være giftig. Men det kan også være dampe fra andet, som f.eks. dampe fra lim, fra tætnings- eller spartelmasse.

Svejserøg

Det er også meget almindeligt, at der er noget, der skal svejses, hvis man ser på de arbejdsopgaver, en mekaniker besidder. Røgen fra svejsning er utroligt giftigt, da det indeholder mange tungmetaller. Her arbejder man dog også med en mere ”direkte” fare, fordi man er så bevidst om, at noget med gnister og sammensmeltning udgør en vis risiko. Det er også derfor, mekanikere bærer maske, når de svejser.

Støv

Derudover er der støv fra forskellige arbejdstiltag, der kan have en negativ indvirkning på helbredet. Det opstår ofte i forbindelse med, at noget skal slibes. Det kan være, at bremserne skal slibes, men det kan også være, at det blot er støv fra pudsning af overflader.

Som du kan se, er der mange farlige forhold på autoværkstedet, der kræver den rette ventilation.

Related Posts