Bølgen

Følger strømmen rundt

Få hjælp ud af depression

Depression er en usynlig sygdom, der påvirker mange mennesker i større eller mindre grad. Psykoterapi kan hjælpe dig videre, så du kan komme ovenpå igen og begynde at leve dit liv som et sundere og gladere menneske – se mere om depression og psykoterapi, og bliv klogere på denne form for terapi.

Det kan være umådeligt svært at søge hjælp, men jo snarere, man gør det, desto nemmere bliver det. Det er aldrig let i starten, men med en smule kamp og et ønske om bedring kan vejen til et bedre liv begynde.

Hvordan kan psykoterapi hjælpe dig videre?

Det er sjældent, depression bliver direkte kureret. Depression efterlader varige mén, der kan komme op i større eller mindre omfang gennem resten af livet. Men det betyder ikke, man ikke kan få det bedre!

Med en psykolog og psykoterapi kan man arbejde sig frem til et sundere liv. Det virker måske simpelt og banalt, eller måske helt og igennem uoverskueligt, men det hjælper at tale med andre.

I starten kan det føles krænkende at udfolde sig til et andet menneske, især hvis depressionen har taget godt fat. Men hvis man kan formå at sluge sin stolthed og sin frygt i bare et minut fra starten, kan en psykolog tage én i hånden og guide videre.

Alt efter, hvor slem ens depression er, kan en psykoterapeut overtage samtalen og lede den, når det bliver for svært. En psykolog er desuden fuldstændig fjernet fra resten af dit liv, og dømmer dig hverken på tidligere valg, dilemmaer eller forhold til din omgangskreds.

Kom videre i dit liv

Når depression tager rigtig fat, føler man ofte, at man ikke fortjener at få det bedre. Det passer ikke. Alle fortjener et godt og lykkeligt liv, selv når de mørke tanker sætter sig fast. At søge hjælp er det første skridt man tager på sin rejse mod et bedre og sundere mentalt helbred.

Terapi hjælper ikke blot én selv: Depression påvirker også vores nærmeste, selvom sygdommen måske får én til at tro, de er ligeglade. Vores venner og familie ønsker at se os glade, og selvom psykologi og terapi stadig er en smule tabubelagt, kan det hjælpe alle, uanset samfundslag eller baggrund. Ingen er for rask eller syg til at tale med nogen, og hvis en professionel udenfor ens omgangskreds er det, man har brug for, er der ingen, der kan fjerne det.

Related Posts

Har du nedgroede negle?